T’expliquem com ha estat el procés de readaptació de la nostra web immobiliària i et facilitem 5 consells per a què coneguis el que millor ens ha funcionat.
Tant si comences des de zero com si el que pretens és readaptar una pàgina web immobiliària ja existent. Sigui com sigui, ens veiem en l’obligació de dir-te que el procés que vols iniciar serà de tot (apassionant, motivador, enriquidor …) menys senzill.
L’organització del contingut, la selecció dels missatges o la disposició dels calls to action, són només alguns dels assumptes que ens porten de cap als immobiliaris quan pensem en crear o readaptar la nostra pròpia web immobiliària.
Això ho hem viscut molt de prop a Vivendex amb el llançament de la nostra nova web. Una cosa que en el seu moment semblava relativament senzilla ha acabat per convertir-se en un llarg procés de mesos, ple de múltiples reunions, diversos punts de vista i sobretot moltes però que moltes hores de treball.
Lluny de creure’ns experts en res (més enllà del nostre ferm coneixement sobre el mercat immobiliari a la nostra zona d’influència), amb aquest article simplement pretenem explicar-te el que a nosaltres ens ha funcionat (i el que no tant) a l’hora de readaptar la nostra web immobiliària.
A continuació et deixem amb 5 potents consells a l’hora de crear o readaptar la teva web immobiliària, però pots completar aquesta informació amb uns altres 10 consells més descarregant-te la infografia que hem preparat.
10 consells per a la teva web immobiliària
1. La web immobiliària com a eix central
Aquesta era ja una clara convicció dins el nostre equip, però per si tu encara no ho veus tan clar, aquí tens el nostre primer i més important consell a l’hora de posar en marxa una web immobiliària:
Utilitza la teva web com a eix central de la teva estratègia de màrqueting immobiliari i sustenta-hi totes les altres accions.
A la teva web immobiliària tu hi tens el control. Tu ets qui decideix el que apareix, el que no apareix, com apareix i per què apareix d’una manera determinada. Aquí no depens de Facebook, Instagram, Idealista, Fotocasa ni de cap altra plataforma. A la web tu ets qui posa les normes.
Això no vol dir que tenint una web immobiliària n’hi ha prou i que no necessites tenir presència a la resta de plataformes digitals. Tots els mitjans són importants, però, has de tenir molt clar quin ha de ser el teu canal central i quines són la resta de potes que ajuden a complementar-lo.
2. Adapta la teva web al públic objectiu
Una web immobiliària pot tenir diferents públics objectius: l’equip comercial, els mitjans de comunicació, altres immobiliàries, compradors que busquen habitatge, propietaris que volen vendre…
Encara que tots ells són importants i han de tenir el seu espai, és capdalt que seleccions els més importants i estructuris el teu lloc web al voltant d’ells.
A Vivendex, per exemple, tenim dos perfils molt ben diferenciats: compradors i venedors.
Cadascun d’ells té la seva pròpia secció en el nostre menú. Això ajuda que cada perfil sàpiga exactament on pot trobar la informació que necessita.
3. Missatges específics
Amb els teus principals públics en ment, configura cadascun dels missatges que creguis que millor ajudarà a captar la seva atenció. Pensa en les seves necessitats, en la informació que necessita i en com pots ajudar-lo a complir les seves metes.
Deixa’t de floritures i ofereix calls to action directes i descriptives.
A Vivendex hem comprovat que les nostres crides a l’acció en format botó obtenen una taxa de clics molt superior a les crides en format imatge.
Això no vol dir que hagis de basar la teva estratègia de calls to action únicament en botons, però sí has de procurar que aquests ocupin un lloc privilegiat dins del teu lloc web.
4. Funnels de contactes
La teva web immobiliària és una eina molt potent per recollir leads de possibles clients. Un error molt comú en bona part de les agències immobiliàries és ficar a tots aquests leads en el mateix sac i tractar-los a tots de la mateixa manera.
Creus que necessita el mateix tipus d’informació un contacte que s’ha interessat per un immoble que un altre que desitja una valoració del preu de la seva propietat?
Encara que al començament pugui resultar laboriós, és molt important que classifiquis els teus contactes des del primer moment i estableixis fluxos diferents per a cada un dels tipus.
Pot ser que al principi puguis fer aquesta tasca de manera manual però, si la teva idea és créixer, has de valorar la possibilitat de contractar una eina de màrqueting que et permeti realitzar aquesta tasca de manera automàtica. Altrament, se’t farà molt complicat poder oferir a cada lead el tractament adequat quan n’hagis aconseguit cert volum.
Algunes eines de màrqueting com Hubspot et permeten classificar als teus contactes i automatitzar certes accions dirigides a cada un dels grups.
5. Mobile First
Els números ens donen la raó. En el que portem d’any, més del 57% de les visites que hem rebut a Vivendex (web + blog) provenen de dispositius mòbils. A més, aquest percentatge no para de créixer.
Si estàs pensant en crear la teva pròpia web immobiliària o readaptar la que ja tens, és de vital importància que tinguis molt en compte aquest mitjà. Sota la premissa de Mobile First, la nostra recomanació és que validis primer la versió mòbil de la teva web immobiliària i posteriorment la adaptis a la resta d’entorns (ordinador, tablet …).
A més, també pot ser interessant que preparis botons més grans per als contactes que et visiten des d’aquest mitjà i fins i tot que redueixis el nombre de camps amb preguntes als formulari per als usuaris que arriben des d’aquest dispositiu.
Informació de Google Analytics a la web de Vivendex.
La veritat és que el nostre procés d’adaptació de la web ha estat tan enriquidor que podríem escriure desenes de posts més explicant tots els nostres secrets, però en aquest article hem preferit centrar-nos únicament en aquests 5.
Recorda que per rebre uns altres 5 consells extra, pots descarregar-te la nostra infografia ‘10 consells per a la teva web immobiliària ‘i completar la teva informació per crear o adaptar la teva web de manera molt més eficient.