presupuesto agencia inmobiliaria

Com establir el pressupost de la meva agència immobiliària?


 • Et mostrem com establir un pressupost per a la teva agència immobiliària amb el qual fer un seguiment real del grau de consecució dels teus objectius.

  He de confessar que durant molts anys no fèiem un pressupost anual on es planifiquessin tots els ingressos i despeses previstos per a la nostra agència immobiliària.

  El que fèiem cada any era una previsió de vendes. Per a fer-ho, utilitzàvem l’experiència dels anys anteriors i s’analitzava el producte que teníem en cartera valorant l’expectativa de mercat.

  A la pràctica, el que fèiem era quedar-nos amb la part bona de l’equació, i encara era més així en anys de creixement i en els quals no teníem cap indici que l’any següent no fos fins i tot millor. Vivíem en un festival en què a cada tancament d’exercici es deia que era un any insuperable, però no era mai així.

  prevision-de-ventas

  Ja sabem que això no va ser així únicament en el sector immobiliari, només cal fer una mirada a la banca, on competien més per veure qui aconseguia uns beneficis més astronòmics que no tornaran a veure pas a menys que els maquillin amb operacions extraordinàries, que en planificar i estudiar un pla de negoci sostingut en el temps i no totxo-dependent.

  Però resulta que la vida, en realitat, no és un festival i moltes vegades de sobte et topes amb la trista realitat. Les coses canvien, el telèfon sona menys, no t’arriben els mateixos leads i les vendes disminueixen.

  Sí, ja sabem el que va passar després i no ho recordarem ara, però no podem tornar a caure en els mateixos errors. Ja fa uns anys que el mercat s’ha tornat a activar i és ben cert que també ha canviat, i ho hauria fet encara que aquesta pandèmia no hagués existit (veurem l’estela que deixa).

  El nostre negoci és molt volàtil i cíclic i, si no tenim eines adequades, podem perdre tot el que hem guanyat durant anys i ensopegar de nou amb la mateixa pedra.

  El pressupost d’una agència immobiliària

  Una d’aquestes eines màgiques per evitar que això succeeixi és el pressupost immobiliari.

  No és complicat de fer, però cal posar-s’hi: analitzar bé totes les despeses dels anys anteriors i fer una previsió realista de l’exercici en camí.

  A més, no n’hi ha prou amb confeccionar-lo a principis d’any, cal fer-ne un seguiment periòdic.

  Aquesta part segur que serà més fàcil de gestionar ja què està vinculada als ingressos, la part que ens agrada més.

  Què cal fer si no aconseguim els nostres objectius?

  Però, què passa si en els seguiments mensuals / trimestrals no es van complint els objectius proposats? Això ens obliga a prendre decisions de forma ràpida, concisa i, el que és més important, quan encara som a temps de redreçar la situació.

  Les decisions seran molt diferents si l’incompliment és per causes externes com pot ser que el mercat estigui decreixent. En aquest cas, caldria ajustar les nostres previsions, amb tot el que això comporta.

  Però, i si és que estic fent alguna cosa malament? Aquí és quan hem de demostrar la nostra vàlua com a líders i saber analitzar al nostre equip de vendes, orientar-lo i ajudar-lo a generar més negoci, encara que de vegades calgui prendre decisions poc agradables.

   

  * Com que sabem que establir un pressupost no és una tasca senzilla, sobretot si no hi estàs acostumat, a continuació et facilitem una plantilla d’Excel amb un Model real de pressupost per a una agència immobiliària. Tan sols hauràs de descarregar-te el document i omplir-lo amb les dades relatives al teu negoci.

  Gràcies al nostre Model podràs establir un pressupost real per a la teva agència immobiliària i comprovar trimestre a trimestre el grau de consecució dels teus objectius.

  Model pressupost agència immobiliària
  23-febrer-2021 |