caso de éxito Vivendex

Com digitalitzar una immobiliària: t’expliquem la nostra historia


 • T’expliquem com va ser el procés de digitalització de Vivendex, una adaptació a l’entorn digital que ens ha permès protagonitzar el primer cas d’èxit de Hubspot (programari de màrqueting digital) en una immobiliària a Espanya.

  Adaptar-se o morir. Aquesta és sens dubte una de les lliçons més valuoses que ens està deixant la pandèmia. Les limitacions de moviment, la reducció d’aforaments i la por al contacte presencial està accelerant el procés de digitalització de les agències immobiliàries a marxes forçades.

  Encara que a Vivendex ja vam iniciar aquesta evolució fa uns anys, la persistent transformació del sector i els continus canvis en les necessitats de la població estan fent que el nostre procés d’adaptació sigui constant, un valor diferencial que ens ha permès gaudir de certs reconeixements.

  L’últim ha vingut de la mà de Hubspot, eina de màrqueting digital amb la que portem treballant des de 2017. Els resultats assolits per Vivendex en aquest programari de gestió ens han permès protagonitzar el primer cas d’èxit d’aquesta companyia en una agència immobiliària a Espanya.

  Si tu també creus que la digitalització de la teva immobiliària és una necessitat a continuació rescatem algunes de les idees explicades en el cas d’èxit de Hubspot per relatar-te com vivim el nostre propi procés de digitalització a Vivendex.

  Per aprofundir en el tema també t’oferim una Masterclass de 20 minuts sobre l’ús de la tecnologia a l’immobiliari de la mà de Francesc Quintana, CEO de Vivendex.

  Masterclass 20′: Tecnologia a l’ immobiliari

  Necessitat de digitalització

  Per poder posar en marxa un procés de digitalització immobiliària el primer que cal fer és adonar-se que veritablement existeix aquesta necessitat. A nosaltres ens va arribar de la mà del nostre CEO Francesc Quintana.

  El Francesc es va adonar que el mercat immobiliari i la manera de fer negocis estava canviant i migrant ràpidament cap a l’entorn digital, cosa que ja gairebé deixava de ser una oportunitat per a convertir-se en una necessitat.

  Consolidació de l’equip de Màrqueting

  Per poder dur a terme un procés de digitalització immobiliària complet calia disposar dels recursos adequats, el que ens va dur cap a la consolidació del nostre equip de Màrqueting.

  Va ser llavors quan vam decidir incorporar un Manager i un Assistant, experts en l’entorn digital, i associar-nos amb Urbanitza Interactiva, agència de màrqueting digital molt especialitzada en el sector immobiliari. Junts, vam començar a estudiar com les empreses estaven creixent i de quina manera es recolzaven en eines digitals per assolir l’èxit.

  Elecció d’una eina global

  En un primer moment vam començar a treballar amb eines com Google Analytics, per mesurar i optimitzar el nostre entorn online, i WordPress, per desenvolupar la nostra estratègia de contingut. També treballàvem amb eines de email màrqueting com MailChimp o Infusionsoft, però totes elles ens resultaven insuficients.

  El que necessitàvem a Vivendex per a dur a terme un procés de digitalització d’èxit era una eina de màrqueting digital global que ens permetés treballar dins d’un mateix programari totes les nostres accions digitals.

  El desafiament era crear una estratègia de màrqueting digital global ja que, fins a aquell moment, totes les nostres accions s’havien dut a terme d’una manera una mica inconnexa.

  Només d’aquesta manera podríem mesurar l’impacte complet de les nostres accions i créixer de manera ordenada.

  Va ser en aquest moment quan, juntament amb César Villasante, CEO d’Urbanitza Interactiva, vam descobrir que Hubspot era justament el que estàvem buscant.

  Per què Hubspot

  A Hubspot podíem dur a terme la nostra estratègia de email màrqueting, publicar articles al blog, automatitzar accions, crear landing pages específiques per a la descàrrega de continguts i mostrar d’una manera molt visual les nostres promocions d’obra nova.

  A més, centralitzar en un sol lloc totes les nostres accions de màrqueting digital ens permetria mesurar els resultats d’una manera conjunta.

  La nostra estratègia de màrqueting digital

  La posada en funcionament d’una nova estratègia de màrqueting digital va ser tot un desafiament. Vam haver d’invertir un gran esforç en la creació i optimització dels continguts inicials i en adaptar l’eina a les nostres necessitats i objectius de negoci.

  Si algú està pensant en una estratègia de Inbound Màrqueting a curt termini s’equivoca ja que, encara que des del principi es pot observar una clara línia de millora, els resultats no arriben fins al mig-llarg termini.

  Per a nosaltres, potser la millor característica de Hubspot, i del Inbound Marketing, és poder treballar amb moltíssims leads de forma totalment automàtica sense intervenció dels nostres agents comercials.

  L’automatització d’accions (enviament de comunicacions, contingut d’interès adaptat a cada perfil etc.), ens ha permès treballar amb una gran quantitat de leads sense la intervenció d’un agent immobiliari fins que el lead ha estat prèviament qualificat i es troba en un moment molt avançat del seu procés de compravenda.

  D’aquesta manera, evitem trucades en fred que en la majoria dels casos acaben resultant infructuoses.

  Resultats en un any

  En només un any, a Vivendex vam veure com les visites orgàniques al nostre lloc web es van multiplicar per cinc.

  Gràcies als nostres esforços en SEO, també vam poder comprovar com la nostra agència ocupava el primer resultat orgànic per a certes Keywords estratègiques per al negoci.

  En aquest exemple es pot comprovar com el contingut del blog de Vivendex és usat per Google com la millor resposta (fragment destacat):

  primer-resultado-google-catalan

  Tot això ha fet possible que els nostres leads digitals s’hagin multiplicat de manera exponencial des que vam començar a utilitzar l’eina fa ja dos anys i mig.

  Com digitalitzar la meva immobiliària

  T’agradaria aconseguir els mateixos resultats que nosaltres a la teva agència immobiliària?

  A Vivendex busquem a les millors immobiliàries per ajudar-les a diferenciar-se i créixer en l’entorn digital formant part de la nostra xarxa de partners.

  Si vols millorar la productivitat dels teus agents, enfocar-te en el que t’aporta valor, estandarditzar processos i maximitzar els teus beneficis, compta amb nosaltres.

  Informa’t sobre la nostra xarxa de Partners i comença a adaptar el teu negoci a les necessitats actuals del sector.

  Més informació Business Partners
  4-novembre-2020 |