estrategia contenidos inmobiliaria

Creació, difusió i promoció online d’Informació per a clients


  • Compradors, venedors, inversors, inquilins …, tots busquen informació a través d’internet per saber com poder aconseguir els seus respectius objectius.

    • Uns volen comprar barat i els altres vendre per un preu més alt.
    • Uns necessiten saber les condicions per poder cobrar el lloguer amb seguretat i altres volen conèixer els seus drets per viure de lloguer a un preu just, regulat o no.
    • L’inversor immobiliari vol aconseguir la millor rendibilitat amb un risc moderat.

    Abans que un client decideixi contractar els serveis d’una agència immobiliària, un assessor fiscal o un advocat, sempre consulta informació.

    I aquestes cerques són positives per als professionals del sector perquè permeten a l’interessat descobrir que el procés de compravenda, lloguer o inversió no és senzill; té riscos i de no fer-ho tot correctament el resultat pot ser una mala operació.

    • Cap venedor vol passar mesos o anys esperant al comprador adequat, aquell que opti per pagar el seu preu.
    • Cap comprador vol malgastar el seu temps buscant propietats a un preu inadequat, o visitant habitatges que no es corresponen amb les seves necessitats.
    • Cap inversor està disposat a arriscar el seu capital en una operació dubtosa.

    Per aquests motius, com més informació tinguin millor entendran la figura de l’assessor immobiliari i els beneficis que els hi representa per aconseguir una òptima compra, venda, lloguer o inversió.

    Aquesta informació que busquen els candidats a ser clients nostres la podem aportar nosaltres, com a professionals especialitzats en aquestes operacions i experts en les zones en les que tenen les propietats, les volen comprar o llogar.

    Aquestes dades que busquen les tenim nosaltres; sabem com està el mercat al nostre barri, coneixem els preus de tancament de les compravendes recents i dels últims anys, utilitzem eines de big data per tenir centenars de dades ben ordenades que ens permeten analitzar el mercat i fer valoracions adequades.

    Coneixem les circumstàncies habituals dels processos immobiliaris, treballem cada dia per resoldre conflictes i aportar solucions a diferents clients.

    Som la resposta als dubtes dels consumidors, tot i que ells encara no ho sàpiguen o tinguin dubtes al respecte.

    Aquesta informació que busquen si els l’oferim en el moment adequat, segons sigui el seu estadi en el cicle de compravenda, i si ho fem en el lloc adequat, serà informació rellevant.

    Aquesta informació rellevant és el contingut que treballem, publiquem i difonem per captar l’atenció dels interessats, sigui en un moment inicial de recerca, en el moment de considerar opcions o en el moment de prendre una decisió després d’haver avaluat les diferents solucions.

    Si som capaços de fer una bona comunicació del que sabem, del que podem aportar, dels beneficis de la nostra representació, el client consultarà aquesta informació i es convencerà que som la solució apropiada al seu problema, necessitat i / o desig.

    Aquesta bona comunicació per Internet se sustenta en tres fases del pla de Continguts digitals:

    1. Creació de continguts

    Els coneixements es poden facilitar a través de diferents suports, des d’un article de blog fins a infografies, podcast o vídeos, en els quals es transmeti la informació.

    L’ideal seria tenir el contingut en diferents formats perquè així cada usuari triés la forma de consumir-los: llegint-los, sentint-los o veient-los.

    El personal que s’encarregui de la redacció, creativitat i / o gravació i edició de la informació ha de conèixer tant a l’empresa com als seus clients, per poder donar sentit a la informació que elabori i aconseguir que estigui alineada amb els objectius de la immobiliària.

    També ha de tenir capacitat de comunicació escrita, visual i oral, així com habilitat per cridar l’atenció dels usuaris i portar-los a consultar més informació, ja sigui en els mitjans online o contactant directament amb personal de l’agència immobiliària.

    2. Difusió de continguts

    En primer lloc, els continguts s’han de publicar en els canals propis de l’empresa: la web, el blog o les xarxes socials.

    En paral·lel, es poden buscar espais en altres webs i blogs on es col·loquin accessos als nostres continguts, perquè són adequats per a aquesta plataforma; aquesta tàctica es denomina “Linkbuilding” i és el procés d’adquirir enllaços des d’altres llocs web cap als canals propis.

    També es poden utilitzar suports de publicació d’informació; segons el format del contingut, hi ha plataformes específiques per a la seva publicació:

    Posts / articles: Facebook, Twitter, LinkedIn

    Àudios / podcasts: Ivoox, iTunes, Spotify

    Fotos / imatges: Instagram, Pinterest

    Vídeos: Youtube, Vimeo

    3. Promoció de continguts

    L’optimització dels continguts per a motors de cerca com Google o Bing permet posicionar la informació, és a dir que en resposta a les consultes dels usuaris es mostrin els continguts en les posicions més rellevant, ja siguin de la web, posts en xarxes socials o vídeos.

    A més d’aquesta optimització orgànica basada en les cerques dels usuaris i els resultats naturals, es poden desenvolupar campanyes que permeten ampliar l’audiència a persones que consultin pàgines web i xarxes socials:

    Màrqueting de cercadors (SEM)

    Per aconseguir presència immediata en els resultats de cerca de Google i altres cercadors, usem les campanyes SEM que permeten presentar anuncis als usuaris que es corresponen amb les seves consultes de text o veu.

    El mètode habitual és mitjançant subhasta de paraules clau i, a més de factors com el preu, es tenen en compte d’altres com ara la rellevància dels anuncis, la resposta dels usuaris davant els reclams i el contingut ofert.

    Són campanyes adequades fins a aconseguir un posicionament orgànic suficient, i serveixen per augmentar l’audiència i arribar a aquells usuaris als quals encara no es té accés mitjançant els canals propis.

    Màrqueting de xarxes socials (SMM)

    Possibilita la presència en xarxes de publicacions que, d’una altra manera, no es veurien, tan sols impactarien en un reduït nombre de seguidors de la pàgina d’empresa, ja sigui a Facebook, Instagram, Twitter o LinkedIn.

    Permeten adreçar-se a un públic segmentat, interessat pel contingut ofert; aquesta segmentació és la clau per fer créixer l’audiència que es defineix per aspectes sociodemogràfics (edat, lloc de residència) i interessos.

    A diferència del SEM, on els anuncis es mostren a l’usuari que realitza una cerca concreta, a les xarxes socials les impressions dels anuncis es mostren a qui n’és usuari segons el seu comportament i interaccions, no tant per les seves cerques.

    Vols automatitzar processos i posar en marxa una estratègia online?

    Aquest contingut és un resum de l’estratègia de continguts per a què una empresa immobiliària creï, difongui i promocioni la seva informació per captar, madurar i convertir usuaris en contactes i clients.

    A la Masterclass de Francesc Quintana podràs aprofundir sobre la captació i maduració de contactes en una agència immobiliària. Un vídeo de 20 minuts amb accés gratuït que et podràs descarregar i visualitzar quan vulguis i tantes vegades com et vingui de gust.

    Masterclass 20′: ús de la tecnologia a l’immobiliari
    12-juliol-2019 |