auditoría Inmovilla

Auditoria de dades amb Inmovilla


 • T’expliquem com utilitzem Inmovilla a la nostra immobiliària per fer un seguiment de l’activitat dels nostres comercials i conèixer el grau de consecució dels nostres objectius.

  Abans d’entrar de ple dins d’Inmovilla, el primer que has de saber és que el CRM perfecte no existeix. Hi pot haver Softwares que s’adaptin millor o pitjor a la teva metodologia de treball, però el CRM perfecte no existeix.

  A més, un CRM no serveix absolutament per a res si no s’omplen les dades correctament. Hi ha molts immobiliaris que exigeixen molt al seu CRM però després no són constants a l’hora d’introduir en el sistema les dades que l’eina necessita per subministrar informació de valor.

  Altres vegades, el que passa és que ens perdem entre la gran quantitat d’informació que ens proporciona. Inmovilla, a l’igual que d’altres Softwares immobiliaris, ofereix molta informació de valor, però recau en nosaltres saber administrar-la. És en aquest punt en què ens volem centrar al nostre post d’avui.

  Com administrar informació amb Inmovilla

  A Vivendex tenim diversos panells de comandament d’Inmovilla, un d’aquests és el panell d’activitat.

  Panell d’Activitat

  Al panell d’activitat analitzem els punts clau de l’activitat dels nostres agents i, sobre aquests punts clau, establim una sèrie d’objectius. Els objectius marcats variaran en funció de la fase en què es trobi el comercial i el departament assignat (retail, lloguer, obra nova, segona mà …).

  panel-de-actividad-inmobiliaria-inmovilla

  Al nostre panell d’activitat d’Inmovilla podem comprovar el grau d’assoliment de cada objectiu per a cada un dels nostres comercials.

  Les fases que hem definit a Vivendex per als nostres comercials i que determinaran els objectius per a cada un d’ells són les següents:

  • Captació: els agents tenen una cartera d’immobles pobre i han de focalitzar el seu treball en ampliar volum. Alguns dels indicadors clau que podem mesurar amb Inmovilla en aquesta fase són: altes de nous prospectes, trucades de prospecció, visites de prospecció i, finalment, propietats captades.

  funnel-captacion-inmobiliaria

  • Equilibri entre captació i venda: la cartera d’immobles d’aquests agents és una mica més gran. Els comercials en aquesta fase han d’organitzar bé el temps que dediquen a la captació i el temps que dediquen a la venda.
  • Venda: els agents tenen una cartera d’immobles a treballar àmplia i s’han de centrar en la part més comercial per aconseguir-ne la venda. En aquesta fase, alguns dels indicadors que podem mesurar amb Inmovilla són: cartera d’immobles en venda, noves demandes, seguiment de demandes, visites i, finalment, vendes.

  funnel-ventas-inmobiliarias

  Com a directius, hem de ser capaços d’identificar els punts clau del nostre negoci i, a partir d’ells, establir uns indicadors apropiats per a cada fase i cada departament.

  Altres indicadors clau per a Vivendex són el nombre de captacions en exclusiva o el temps que triguen els nostres agents en actualitzar demandes i prospectes.

  Informes mensuals

  A més de la informació que com a agència immobiliària treballem des del panell d’activitat que hem creat a Inmovilla, també traiem informes mensuals per analitzar-ne una sèrie d’informació d’interès per a l’equip. En aquests informes mensuals analitzem el següent:

  Orígens

  Una de les anàlisis de dades més interessants que podem fer amb Inmovilla és comprovar d’on ens vénen els nostres prospectes, captacions, demandes i fins i tot les vendes. D’aquesta manera, podem saber quin mitjà ens està oferint major volum de negoci o quin origen ens està resultant més rendible.

  T’has preguntat alguna vegada quin portal immobiliari t’ofereix millors resultats? Amb Inmovilla pots portar-ne el control.

  origen-portales-inmobiliarios-inmobilla

  Gràcies a Inmovilla pots comprovar quins portals immobiliaris t’estan produint més vendes.

  Estats

  Una altra dada interessant que podem obtenir d’Inmovilla és l’estat dels nostres prospectes, captacions i demandes. Per exemple, en el cas de les demandes, podem saber quantes demandes tenim actualment actives, en quines ja s’ha realitzat una reserva, en quines s’ha passat a signar les arres i fins i tot en quines s’ha acabat comprant.

  Mitjanes

  Podem accedir tant a dades mitjanes de conversions com a dades mitjanes de preus. D’aquesta manera, gràcies a Inmovilla podem mesurar, per exemple, el percentatge de conversió en venda que té un portal immobiliari determinat o el percentatge de conversió en captació d’una acció de màrqueting online concreta.

  Pel que fa a mitjanes de preus, Inmovilla ens ofereix una informació molt valuosa sobre el preu mitjà pel qual hem venut les propietats en una zona determinada, preus mitjans per metre quadrat i fins i tot marge de benefici obtingut.

  Captacions en exclusiva

  Una altra dada interessant per a tota immobiliària és conèixer el percentatge de captacions que hem aconseguit signar en exclusiva.

  A Vivendex estem acostumats a realitzar informes mensuals per departament que compartim amb la resta de l’equip. Aquests informes ens permeten analitzar la nostra activitat de manera conjunta, identificar èxits, punts de millora i, sobretot, posar el focus en allò que actualment ens està oferint més beneficis.

  La tecnologia al servei de l’immobiliari

  En aquest article hem pogut comprovar com la tecnologia pot ajudar-nos a administrar el nostre treball i a fer un seguiment de la nostra activitat. No obstant, la tecnologia pot aportar-nos molt més.

  A la següent Masterclass vam explicar en 20 minuts com utilitzem la tecnologia a Vivendex per capturar i madurar leads de manera automàtica i les eines que fem servir per a fer-ho.

  Masterclass 20′: ús de la tecnologia a l’immobiliari