errores marketing inmobiliario

5 errors que comets amb el teu màrqueting immobiliari


 • Errors habituals que comenten les agències immobiliàries en el seu màrqueting immobiliari que pots evitar si t’hi avances i els coneixes bé.

  Aprenem més dels errors o dels encerts?

  Sigui com sigui, els errors moltes vegades són inevitables. Encara que és ben cert que si ens envoltem dels professionals adequats podem estalviar-nos bona part dels errors que sorgeixen durant el propi procés d’aprenentatge, cal assumir que els errors formaran sempre part del nostre negoci i, per descomptat, de la nostra persona.

  Dit això, una petita ajuda extra mai ve malament poder evitar-nos alguna ensopegada extra pel camí. Per això, en aquest article intentarem explicar els 5 errors més comuns que solen cometre les agències que decideixen afrontar el màrqueting immobiliari de la seva empresa en solitari.

  Per poder resoldre alguns d’aquests errors, a la nostra infografia ’10 consells per a la teva web immobiliària’ podràs trobar-hi algunes de les coses que millor ens han funcionat a nosaltres a l’hora de readaptar la nostra web immobiliària.

  10 consells per a la teva web immobiliària

  1. No centrar-te en resoldre els problemes dels teus clients

  Això és un error molt comú de les agències immobiliàries que inicien la seva estratègia digital en solitari. Si en el pla offline estem centrats en resoldre els problemes principals dels nostres clients, per què no fer el mateix quan traslladem el nostre negoci online?

  Pensa en quins són els dubtes més repetits entre els teus clients, els que venen a la teva immobiliària: impostos, despeses de venda, contractes, preus … i crea respostes per a tot això online. Altrament, el teu contingut mai serà trobat pels teus possibles clients i, de trobar-lo, no els resultarà prou atractiu com per parar-li esment.

  2. No incloure crides a l’acció

  Però no serveix de res crear contingut atractiu si després no hi inclous crides a l’acció que et permetin captar les dades d’aquests possibles clients.

  L’ideal és crear crides a l’acció amb diferents missatges i formats per avaluar quina és la que millor li funciona a la teva immobiliària. Aquestes calls to action hauran de portar a una pàgina de destí o landing on l’usuari pugui deixar les seves dades de contacte com a moneda de canvi per accedir a un contingut extra de valor: una consulta gratuïta, una guia, una plantilla…

  Com més valuós sigui aquest contingut per al teu usuari més dades de contacte estarà disposat a deixar al teu formulari.

  ejemplo-cta-web-vivendex

  Exemple d’una crida a l’acció a la web de Vivendex.

  3. No abordar un únic propòsit en crear una landing

  I quan arriba el moment de crear la pàgina de destí és quan arriba l’ànsia per voler abordar-ho tot. I si a més de la guia els ofereixo una valoració de preu del seu habitatge? I si a més d’això afegeixo la possibilitat de crear una consulta gratuïta per si la guia i la valoració no els interessen?

  Una landing, una única proposta de valor.

  Grava’t bé aquesta frase i assegura’t de complir-la en totes i cadascuna de les teves pàgines de destí. Afegir massa distraccions o opcions reduirà la taxa de conversió de la teva pàgina.

  4. No crear seqüències de correus personalitzades

  Un altre dels principals errors en màrqueting immobiliari consisteix a no adaptar els continguts a les necessitats de cada persona. Entre els clients que acudeixen a la teva immobiliària pots trobar-hi diferents perfils: compradors de primer habitatge, compradors d’habitatge de reposició, venedors, hereus… Oferir a tots el mateix contingut és perdre oportunitats de negoci.

  Un cop detectat l’interès principal del teu client (pots preguntar obertament a través d’un formulari) procura que tot el contingut que li facis arribar tingui relació directa amb el seu propòsit. D’aquesta manera, augmentaràs les possibilitats que segueixi avançant cap al moment de la compravenda i fomentaràs què compti amb tu quan per fi es decideixi a fer el pas.

  5. No automatitzar certs processos

  El millor que tenen les eines de màrqueting actuals és que pots automatitzar certs processos que d’altra manera hauries de fer a mà. Per exemple, pots incloure un chatbot a la teva web preparat per respondre a certes preguntes realitzades pels teus usuaris.

  També pots configurar avisos cada vegada que un usuari ha realitzat certa acció o un conjunt d’elles.

  Automatitzar certs processos t’estalviarà un temps molt important que podràs invertir en millorar l’atenció presencial als teus clients o en seguir formant-te.

   

  * Recorda que a la nostra infografia ’10 consells per a la teva web immobiliària ‘podràs trobar-hi algunes de les coses que millor ens han funcionat a Vivendex a l’hora de readaptar la nostra web immobiliària. Si estàs pensant en crear o millorar la teva web, segur que aquests consells et seran de gran utilitat.

  10 consells per a la teva web immobiliària