DIVERSIFICACIÓ IMMOBILIÀRIA: INVERTIR EN LOCALS COM ALTERNATIVA A L’HABITATGE


 • español

  En un context on les regulacions governamentals a Espanya, i sobretot a Catalunya, estan restringint la rendibilitat de la inversió en habitatge, sobretot les grans forquilles, però també en general tots els inversors immobiliaris es troben a la recerca d’alternatives més flexibles i rendibles al mercat residencial.

  Si t’identifiques amb aquest panorama, és moment de considerar una estratègia d’inversió més diversificada i menys subjecta a les fluctuacions normatives derivades dels capritxos del polític de torn al poder.

  Una molt bona alternativa la trobem en els actius no residencials, com a locals comercials, despatxos, oficines, naus industrials o un altre tipus d’actius com a pàrquings,etc. Aquests actius ofereixen una sèrie d’avantatges en comparació amb la inversió “més clàssica” en habitatges, que tradicionalment ha estat la preferida pels petits estalviadors espanyols.

   

  Avantatges de la inversió de locals

  • La gestió dels inquilins. Totes les despeses d’adequació i manteniment dels locals comercials corren a compte i càrrec dels inquilins, la qual cosa acostuma a generar menys problemes de gestió per als propietaris.
  • Desnonament en cas d’impagament. El procés de desnonament sol ser més ràpid i senzill en comparació amb els casos residencials. Aquesta major estabilitat en la relació arrendador-inquilí ofereix molta tranquil·litat a l’inversor.
  • Contractes de lloguer a llarg termini. Els contractes de lloguer de locals comercials tenen una durada pactada entre les parts, que habitualment sol ser superior als 5 o 7 anys del mercat residencial, oferint una major estabilitat en els ingressos de l’inversor.
  • Flexibilitat legislativa. La legislació per al lloguer de locals comercials és més flexible que la residencial, i no està tan supeditada a l’orientació política dels governants.

  Més enllà d’aquests punts, els inversors que volen reinvertir els beneficis obtinguts per la seva activitat professional, tenen majors avantatges fiscals (com l’arrendament per IVA) que no estan disponibles en el mercat residencial.

  En conclusió, si ets un inversor immobiliari, o simplement tens uns estalvis que vols destinar a la inversió en immobles, però no vols estar supeditat al límit de preus establert per la Llei d’Habitatge, i totes les limitacions que t’imposa el mercat residencial, contacta’ns en Vivendex Retail, nosaltres som especialistes en locals comercials i tenim per a tu alternatives molt interessants d’inversió a curt i llarg termini.