5 Motius per invertir en un local comercial


 • español

  La inversió en locals comercials es troba entre les categories més populars d’inversió immobiliària. Els immobles comercials han esdevingut una gran alternativa per diversificar els estalvis de tot inversor, una opció que aporta rendibilitats fins i tot per sobre de les aportades per la inversió en habitatge.

  La rendibilitat dels locals comercials prové de dues fonts diferents: la venda i el lloguer. A continuació ens centrem en la rendibilitat de locals comercials per mitjà del lloguer per explicar-te 5 motius pels quals és interessant la inversió en aquest tipus d’immobles.

  1. Rendibilitat atractiva

  La rendibilitat dels locals comercials es troba molt per sobre de la rendibilitat aconseguida a través de la inversió en habitatge. Concretament i, segons les últimes dades publicades per Idealista en relació al 2021, la inversió en locals comercials per mitjà de la compra per a llogar aporta rendibilitats mitjanes al voltant del 9,4%, una xifra molt per sobre de la rendibilitat associada a la inversió en habitatge situda en el 6,9%.

  A més, si ens centrem en la rendibilitat de les oficines, la xifra s’elevaria fins al 11,2%, cosa que les converteix en la tipologia d’immoble més rendible.

  A continuació us deixem amb les dades d’Idealista en relació a la rendibilitat de locals i oficines a Barcelona i Madrid, dues de les ciutats on des de Vivendex Business & Retail oferim els nostres serveis de gestió de locals comercials per mitjà de la compravenda i el lloguer.

  blog retail 1

  Rendibilitat de locals i oficines durant el 2021 | Dades d’Idealista.

  Si vols calcular la rendibilitat que pots assolir per mitjà d’un local comercial, pots fer ús de la nostra calculadora de rendibilitat:

  Calculadora de rendibilitat

  2. Contractes de lloguer més llargs i continus

  Un altre dels avantatges de la inversió en locals comercials davant de la inversió en habitatge és que els contractes solen ser per períodes més llargs. D’aquesta manera, pots predir el valor de les rendes i la recuperació de la teva inversió a mitjà termini.

  A més, la legislació que regula els contractes de lloguers de locals és més flexible, cosa que permet a l’inversor donar sortida a l’immoble mitjançant la venda i aprofitar-se dels mercats a l’alça.

  3. Rendiment econòmic continu

  Tenir un local llogat permet assegurar un flux de caixa continu, generant rendes pel lloguer de manera mensual que permeten anar amortitzant la inversió inicial. Quan la inversió inicial hagi estat amortitzada per complet, aquestes rendes mensuals suposaran un rendiment extra.

  4. Possibilitat de vendre a bon preu

  A causa de la flexibilitat més gran de la normativa que regula els contractes de lloguer de locals comercials davant dels d’habitatges, l’inversor sempre té al seu abast la possibilitat de vendre el local i aconseguir liquiditat a curt termini.

  En aquest cas, l’inquilí tindria dret d’adquisició preferent, és a dir, tindria prioritat a l’hora de comprar el local al mateix preu i sota les mateixes condicions que el propietari hagi fixat per a la venda a tercers.

  Per encertar amb la compra del teu local comercial pensant en un lloguer o una venda posterior, et deixem amb la nostra Guia de locals comercials. Hi trobaràs tot el que necessites saber per encertar amb la compra del teu immoble.

  Guia de locals comercials

  5. Un local és un actiu real

  La inversió en locals comercials sol ser més rentable que la inversió en productes financers. A més, malgrat que es requereixi una certa liquiditat inicial, la inversió en aquest tipus de producte sol ser més estable i creixent en el temps.

   

  *Et recordem que si vols calcular la rendibilitat que pots assolir amb un local comercial, pots fer ús de la nostra calculadora de Rendibilitat.

  Calculadora de rendibilitat

  D’igual manera, t’informem que si vols invertir en locals comercials a Barcelona o Madrid, pots posar-te en contacte amb el departament de Retail de Vivendex, un equip especialitzat en la compravenda i lloguer de locals comercials que t’ajudarà a fer la millor inversió immobiliària per assolir les més altes rendibilitats.