El coworking no deja de crecer

El coworking no deixa de crèixer: Descobreix l’èxit d’aquesta tendència


 • L’auge de les pymes i startups, així com l’aposta per l’emprenedoria, han aconseguit que el nou model empresarial per excel·lència sigui molt més col·laboratiu que el que coneixíem fa anys. Per a això, els espais de treball també han hagut d’evolucionar i adaptar-se a les noves necessitats. Des de llavors, el cotreball no ha deixat de créixer.

  Barcelona és, per excel·lència, un destí d’inversió internacional i un clar exponent de creixement tecnològic. Factors que, han portat a la ciutat a ocupar els llocs més destacats en diferents ránkings internacionals. Per exemple, a l’ésser una de les ciutats europees amb major presència de startups.

  Partint d’aquest context, no és estrany llavors que el cotreball sigui imparable a la ciutat comtal. En els últims anys, no ha deixat de guanyar terreny i sumar m². El comportament alcista que ha tingut aquesta tendència és una cosa que s’ha fet evident amb el pas del temps i que, avui dia, encara que la pandèmia del Coronavirus sembrés dubtes sobre el futur d’aquests espais, poques són les empreses que no hagin apostat pel model cotreball.

  Las claus de l’éxit del model coworking

  El coworking ha marcat un abans i un després en la manera de treballar a nivell mundial i s’ha arrelat durant els últims anys, en part, gràcies a la consolidació del treball híbrid, que va recuperar la seva activitat després de la pandèmia. És el principal promotor d’un model de treball que no sols se centra en compartir en un espai, sinó que fomenta l’intercanvi d’idees i fomenta l’emprenedoria a l’hora de desenvolupar diferents projectes.

  A més de potenciar el networking, la creativitat i la innovació, els cotreballs presenten molts altres avantatges. També, per a treballadors freelance per la reducció de costos relacionats amb la logística de les oficines, la comoditat de les seves instal·lacions, la flexibilitat dels seus horaris i l’accessibilitat a eines de productivitat en espais adequats per a desenvolupar l’activitat professional.

  El auge del coworking a Barcelona

  L’auge del cotreball no ha deixat indiferent a ningú i Barcelona, es converteix en un escenari on la presència d’aquests espais de treball no ha deixat de créixer. Norrsken, que controla una acceleradora de startups i dos fons d’inversió de capital de risc, ha triat Barcelona per a obrir el tercer centre que gestiona la fundació, després del d’Estocolm i Ruanda. Amb espai per a més de 800 emprenedors, pretén convertir-se en el major centre de tecnologia d’impacte d’Europa.

  No obstant això, no és l’únic, perquè l’espai de cotreball, L’illa&Co. també obre les seves portes en el districte financer de Barcelona. Les obres per a habilitar aquest espai han començat i es preveu que entri en funcionament el desembre vinent.

  blog coworking

  Instal·lacions del centre que gestiona Norrksen. Font: https://www.norrsken.org/

  Què passarà amb les oficines a Barcelona?

  Tampoc va deixar indiferent el hub tecnològic situat en l’emblemàtic edifici de Correus. Destinat a albergar 150 companyies i startups. Amb aquest panorama sobre la taula, no és estrany preguntar-se, llavors, quin és el futur que els espera a les oficines? O més concretament, quin futur poden arribar a tenir les oficines a Barcelona d’ara endavant?

  Actualment, i malgrat aquesta tendència alcista pel que respecta als espais col·laboratius de treball, en oficines els lloguers són molt més competitius en comparació al de residencial. Els experts defensen que és una bona decisió immobiliària tenint en compte que partim d’un context marcat per una pandèmia i la guerra a Ucraïna i, així i tot, continua havent-hi demanda en el mercat. A Barcelona, destaca per la presència d’un barri tecnològic com el 22@.

  No obstant això, és important tenir en compte que el mercat d’oficines a Barcelona, segons la plataforma de big data immobiliari de Brains Real Estate, els preus han augmentat un 16,54% en comparació al primer semestre de 2019.

  Quant costa treballar en un coworking a Barcelona?

  160€/mes Des de 195 €/mes 250 €/mes + IVA 320 €/mes
  Oficines virtuals i altres serveis (com a domiciliació comercial). Lloc de treball flexible en una ubicació compartida. Bons de 10 entrades de dia per a consumir en 3 mesos. Lloc de treball fix en zona compartida.

   

  Preus del coworking (Uttopicus de Gal·la Placídia, en la fotografia).

  200117-gala_placidia_baixa_040_0

  Els despatxos que coneixíem fa anys, han passat a ser part de la història. Ara, han canviat completament la seva funció per a convertir-se en sales on els equips han descobert noves maneres de treballar i de relacionar-se.

  Per descomptat, alguns alts càrrecs continuen mantenint els seus despatxos a Barcelona. Però, a poc a poc, anem veient com aquesta tendència va decaient per a donar pas a un model de treball molt més col·laboratiu.

  Estàs buscant la teva oficina en lloguer a la ciutat de Barcelona? Et recomanem contactar amb un dels nostres experts en Business & Retail, ells t’assessoressin i guiessin durant tot el procés amb la màxima eficàcia.

  Veure oficines en lloguer