El loft: ¿habitatge o local?


 • español

  El que fa unes dècades va sorgir com a conseqüència de la desindustrialització de certes zones dels Estats Units, és avui un tipus de construcció que pot considerar-se un habitatge de luxe.

  Quan escoltem la paraula loft a tots ens ve una imatge al capdavant. Amb el pas del temps ha anat perdent el seu significat original i avui dia, molts la utilitzen per a referir-se a qualsevol open space. No obstant això, un veritable loft és molt més i en aquest post us explicarem tots els detalls.

  Com esmentàvem el principi, és difícil no imaginar-se els típics edificis comercials o industrials de Nova York quan algú parla d’un loft. I és que, traduït de l’anglès com a golfa o magatzem va començar a usar-se en els començaments de la segona meitat del segle XX a Nova York per a descriure un tipus d’habitatges molt especial.

  Els barris novaiorquesos industrials, com el Soho, van començar a perdre els seus negocis i els locals, magatzems, tallers o fàbriques van començar a convertir-se en la llar d’artistes que van triar la ciutat de Nova York per a començar la seva carrera. D’aquesta manera, aquests locals es van convertir, a més de les seves cases, en els seus tallers creatius.

  flashdance-loft-scene

  El loft de la protagonista de Flashdance (1983) es va convertir en una icona del cinema.

  Espais molt amplis, límits poc definits entre els ambients, materials industrials… Característiques molt específiques per a definir un tipus d’immoble que ha marcat un context social. A més, si ets un apassionat de cinema, sabràs que aquest tipus d’immoble ha estat escenaris de mítiques històries com la d’Alex Owens en Flashdance. Qui no recorda el seu icònic loft?

  Què és un loft: Diferències amb un estudi

  Però què diria Alex Owens si veiés alguns dels espais als quals ens referim com loft avui dia? Actualment, i a causa de la creixent popularitat d’aquesta mena de pisos, són molts els anuncis que es refereixen a pisos o estudis amb aire industrial com loft.

  No obstant això, la seva herència novaiorquesa i reminiscències industrials, fan que tingui una personalitat diferent. Ara, descobrirem algunes de les seves característiques més significatives:

  Espais oberts i diàfans

  És una de les característiques més destacables, i probablement una de les quals detectarem a primera vista. Les divisions entre habitacions són pràcticament inexistents i si n’hi ha, se separen per columnes, blocs o nivells d’altura, que no acaben de delimitar per complet les estades, a excepció del lavabo.

  Sostres alts, grans finestrals i molta llum

  Un altre dels detalls més significatius de la personalitat dels lofts són l’altura dels seus sostres, que ho acosten més als mezzanines que a diferents plantes. Grans finestrals se sumen a aquesta altura per a convertir aquests espais en els quals la lluminositat és especialment cridanera.

  cocina_asdrogas

  En Amor i otras Drogas (2010), el loft de Maggie Murdock es converteix en un altre protagonista més de la història. En ell podem diferenciar els aspectes més característics d’aquesta mena d’espais a la perfecció.

  Estil i decoració industrial

  Quan els lofts van començar a sorgir, la fredor de les construccions eren part del seu encant. Perquè van impulsar un estil decoratiu propi, l’estil industrial: ambients sobris, maó, formigó, acer o metall… En prescindir d’espais tancats, la distribució destacava els aspectes més funcionals per a definir estades. D’aquesta manera, el mobiliari i qualsevol element decoratiu també sèrbia per a organitzar i compondre un espai on regnava el minimalisme. 

  Cadires, catifes, prestatgeries, cortines, llums dempeus… Qualsevol accessori podia tenir doble funció.

  Preu i ubicació

  A més dels detalls en la seva distribució i decoració, existeixen altres factors que els fan ser diferents, com podria ser el seu preu, cada vegada més elevat per la seva creixent popularitat. A més, solen localitzar-se en zones urbanes concretes, mentre els estudis o un altre tipus d’immobles es troben en edificis antics per tota la ciutat.

  • A Barcelona, trobarem alguns edificis d’estil industrial amb lofts del més pur estil novaiorquès en el Vapor LlullPassatge Sert.

  De local comercial a loft

  Gràcies a la seva funcionalitat i minimalisme, una gran quantitat d’artistes van trobar fa anys un escenari perfecte per a establir el seu habitatge i lloc de treball en el mateix espai. El que va començar com a segona oportunitat per a fàbriques abandonades, es va acabar convertint en un símbol de llibertat creativa i professionalitat.

  Primer als Estats Units però, amb el pas del temps, van arribar a Europa i va anar pels anys 80 quan van començar a destacar en grans ciutats espanyoles com Madrid i Barcelona. 

  La personalitat tan especial que té aquest tipus de construcció és la que fa que, avui dia, s’hagi convertit en un objecte de desitjo que pot fins i tot considerar-se en un habitatge de luxe. Sens dubte, si busques una casa diferent, un loft pot ser una bona inversió amb beneficis assegurats.

  És per això que molts aposten per transformar un local comercial en un loft, però abans és important conèixer tots els detalls per a passar a habitatge.

  201394_1

  Local comercial habilitat com loft: L00438-VRSS1. Consulta la cartera completa en la web.

   

  Si estàs interessat a llogar un local comercial, et recomanem contactar amb un dels nostres experts en Business & Retail, ells t’assesoraran i guiaran durant tot el procés amb la màxima eficàcia.

  {{cta(‘9fab5ddb-35b8-488e-9a88-2abef8a9b3d5′,’justifycenter’)}}